HONGDEFA MILL

Since 1982 Branch office in Zambia Uganda Ethiopia

Дали знаете примена на пченка на пченка за обработка на индустриски?

обработка на пченка производи до 3000 видови, машина за обработка на пченка игра одлучувачка улога!

Maize in China's production area is just after the rice, wheat, although the nutritional value is lower than other grains, but its scope of application is very wide, not only fresh for eat, but also can be processed into starch, alcohol and other food, medicine, industry and other fields .At the same time, maize deep processing of infinite possibilities and good market, but also to the relevant food machinery opportunities and challenges.

1.maize индустриски

обработка на пченка индустриски

апликација за обработка на пченка е многу широк:

Maize is not only people's rations and "feed king", is also an important industrial raw materials, can be processed into more than 3,000 kinds of industrial products. maize processing industry is characterized by large processing space, industrial chain is long, the product is extremely rich, including starch, starch sugar, modified starch, alcohol, enzyme preparations, condiments, medicinal, chemical and other eight series, but mainly starch and alcohol, Other products are the deeper products of these two products or the production of by-products, these deep processing of products or by-products of its value is very high that has a high value-added, then can bring high profits.

2.maize за правење пченкарен скроб

Пченкарен скроб за правење

Maize as raw material to produce starch, can get the best chemical composition, the lowest cost of the product, the value of more than a few hundred times the original value of maize, widely used in paper, food, textile, pharmaceutical and other industries. Alcohol produced from maize starch as a raw material is a green "clean fuel" that is likely to be used in the 21st century to replace traditional fuels.

3.maize за правење пченка вино

Пченка за производство на вино

Пченката е исто така главната суровина за индустриски алкохол и shochu. Постојат многу видови на методи за обработка на жито: Метод на влажно мелење е семето во разреден раствор на сулфито впие 40 до 60 часа; сува мелење метод е да се користи спреј или пареа за да се скрати зрно влажна; ферментација е на скроб во шеќер, плус габична претвора шеќер во алкохол.

Длабока обработка на пченка е важна мерка да се реши проблемот на земјоделството, руралните средини и земјоделците. На пример, може да се извлече био-алкохол, алкохол со пченка за решавање на енергетските проблеми. Друг пример: пченка микроб оброк, алкохол микроб оброк храна, пченка спреј хартија, пченка кернели, пченка глутен оброк, трици и така натаму.

Using high-tech bio-engineering technology, maize starch deep processing, extract the nutrients of maize ----- high-energy oligosaccharides. Isomaltooligosaccharide is the most excellent variety of high-energy oligosaccharides, it is the deep processing of starch sugar products, in high temperature and pressure by decolorization, ion exchange, concentrated from. One is to provide the necessary nutrients to the human body; the second is to help the body of bacteria rapid propagation, enhance resistance, especially for intestinal flora health help.

Пченка за правење пченка брашно. Нашата фабрика Shijiazhuang Hongdefa Машини копродукции, Ltd е професионална пченка мелница машина од 1982 година! ние се обезбеди висок квалитет на машина 5-500 тон на ден со различен дизајн во согласност со потребите на нашите клиенти, со европски технологија, процес пченка Јужна Африка, процесот на Кина пченица, наново уникатна и иновативна пченка мелница фабрика.

4.maize за правење пченка брашно

обработка на пченка линија

1. Input maize --cleaner--maize moisture dampener --degerminator--roller mill--plansifter--super maize meal/special maize meal/maize grits,corn flour--packing.

2. Системот за контрола: контрола на контролниот панел или контрола на Саладин.

3. Спојување во делот мелење е од нерѓосувачки челик.

4. Автоматски-ролери мелница и plansifte.

5. технологија на Јапонија Degerminator.

6. Европската Состојба dampener.

5. 30tpd пченка мелницата машина

30t / 24ч пченка фреза, трчање во Танзанија / Кенија / Ангола / Замбија / Танзанија и така натаму земји.

6. 50t пченка мелница фабрика

50t / 24ч пченка мелницата машина работи мелница во Кенија / Замбија / Танзанија.

Обработка на опрема има далекусежни влијание врз квалитетот на пченка

Пченка длабока обработка индустрија вклучува широк спектар на категории и области, побарувачката за соодветна опрема може да се замисли. Со научни и технолошки напредок, развој на индустријата за храна, пченка индустрија синџир продолжува да продолжите, ефикасноста на искористување на ресурси продолжува да се зголемува, на дел од опремата за обработка на пченка, исто така, се шири. Во исто време, пченка опрема за обработка на скала за развој на бизнисот, исто така, се зголемува, производство на производи, исто така, се повеќе се бара.

Разбирливо е дека на основните процеси на опрема за обработка на пченка се физички процеси, во процесот на опрема и видот на пченка да се исполнат различни технологија за обработка на квалитетот на барањата пченка и содржина на влага, исто така, се различни. Подолу е листа на параметри ќе доведе до пченка стапка брашно прашок е на ниско ниво, што резултира со пченка отпад, повисоки од барањата на опремата ќе влијае на опрема и додатоци живот. пченка во различни, содржина на влага и квалитет, итн се многу различни, овие разлики на технологија на обработка пченка и квалитетот на производот е исто така големо влијание.

Со цел да се направи пченка повеќе погодна за обработка, за да се исполнат барањата на квалитетот на обработка пченка производи, така што стапката на брашно и обработка на квалитет како целина за зголемување на употребата на научни методи мора да биде пред-обработка на овие суровини , опрема за обработка и пченка за обработка на опрема и технологија на обработка и преработка на технологијата мора да се направи во место, како регулирање на влага, пареа уред, сушење и така натаму.
7.maize широка примена

Пченка широка примена

Во иднина, се уште треба да се преземат некои мерки за да се промовира здрав развој на домашната длабоко преработувачката индустрија. Прво на сите, Владата треба да ја водат политиката за да се забрза опрема за обработка на пченка структура приспособување индустрија производ; Второ, енергично промовирање на ниско влез, загадувањето на мали пченка мајмун ртење на пченка технологија и опрема брашно; повторно, развојот на развој на пченкарен скроб длабочина и сеопфатна користење технологија и опрема; Конечно, активно користење на пченка ембрионот технологија, развој на производи од нафта пченка.

пченка; maizeprocessing; maizeindustrial; maizemill; maizeflourmill.


Време на мислењето: Jul-29-2019